WAAR NORMEN EN WAARDEN CENTRAAL STAAN

LANDGOED ‘T HART ZORG

Landgoed ’t Hart Zorg biedt de allerbeste 24-uurs zorg voor ouderen met dementie. Mede door ons toegewijde team kunnen wij de bewoners de aandacht en verzorging bieden die zij zo hard verdienen. Respect, normen en waarden, veiligheid, geborgenheid en vooral; jezelf thuis voelen zijn enkele kernpunten die bij ons centraal staan.

Bij ons zijn de bewoners thuis en zijn wij te gast.

Ivo-en-Aranka-Landgoed-t-hart
Onze visie

Ons verhaal

Wij zijn Ivo Huisman en Aranka Buikema, de ondernemers achter Landgoed ’t Hart Zorg.

Ruim 3 jaar terug zijn wij begonnen met het schetsen van de plannen voor onze eigen zorg onderneming.

Aranka is al jaren actief in de zorg voor ouderen met een vorm van dementie en haar droom is altijd geweest om iets zelf te starten. Vooral haar eigen visie op hoe de zorg zou moeten zijn en welke zorg deze mensen verdienen is de grote drijfkracht voor deze zorgonderneming.

Ivo heeft al jaren een eigen onderneming en komt van origine uit de wereld van de IT. Ooit begonnen als helpdeskmedewerker en uiteindelijk opgeklommen tot manager bij een multinational. Ook voor Ivo geldt dat hij een geheel eigen visie heeft over hoe een onderneming moet staan.

Wat wij beide overeenkomen; Onze bewoners verdienen de allerbeste zorg die er is. En die kunnen wij bij uitstek bieden.

Welkom bij Landgoed ’t Hart Zorg!

Onze visie

Onze visie is om zorg te bieden voor zorgbehoevenden met dementie en deze mensen een “gelukkige” tijd te geven in de laatste jaren van hun leven.

Wij vinden dat onze bewoners zoveel mogelijk hun eigen regie in handen moeten kunnen houden. Het zelf kunnen bepalen van simpele dagelijkse keuzes; welke kleding trek ik aan, hoe laat ga ik naar bed , hoe laat sta ik op en aan welke activiteit wil ik die dag wel of juist niet meedoen, geeft de mensen het gevoel dat hun mening ertoe doet.

Wonen in huiselijke sfeer met persoonlijke aandacht en tijd voor gepaste activiteiten. Het bieden van een luisterend oor en één op één aandacht dat is ook waar wij voor staan.

Er wordt een herkenbare omgeving gecreëerd, zodat de bewoners zich snel thuis voelen.

Iedere bewoner of echtpaar heeft een eigen slaapkamer om zich rustig terug te kunnen trekken.

Landgoed ’t Hart onderscheidt zich van andere organisaties in de ouderenzorg door het leveren van hoogstaande kwaliteit op het gebied van wonen, service en zorg. In een kleine woonvorm kan de zorg op de bewoner worden afgestemd. Wij willen er juist voor zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn. Wil de bewoner lekker uitslapen, dan komen we later even terug.

Elke dag worden er verse maaltijden gekookt, samen met de bewoners zullen wij de menu’s samenstellen en bereid worden, wanneer zij willen helpen.

Door de grote omvang van de tuin, kunnen mensen zich ‘’vrij’’  bewegen over het landgoed, mee helpen in de tuin of moestuin.

Wij bieden onze bewoners een plek waar zij zullen blijven tot het einde van hun leven, palliatieve begeleiding zal voorkomen en zullen dit bij elke bewoner anders beleven, begeleiden en de naaste hierin ondersteunen en een luistert oor bieden.

Ons team bestaat uit, verpleegkundige, verzorgende, helpende en woonassistentes, hiermee kunnen wij de juiste zorg, aandacht en activiteiten bieden aan onze bewoners.